lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/style.less Over ons | My Site

Over ons

zoneparc-kinderen

Zoneparc is een nieuw, innovatief ingericht schoolplein voor basisscholen en middelbaar onderwijs door middel van verschillende zones. Als basis wordt gebruik gemaakt van drie zones;een GELE zone (Chill-out zone), een BLAUWE zone (Multi Activiteiten zone) en een RODE zone (Sport zone). Steeds vaker wordt er ook een GROENE zone ingericht (Natuur zone).

Zoneparc is in 2001 in Engeland ontwikkeld door de Youth Sport Trust, Nike en het Department for Education and Skills. Inmiddels heeft de Engelse regering in dit project 16,5 miljoen pond gestoken, met als resultaat dat meer dan 500 basisscholen in Engeland een Zoneparc hebben.

Naar Engels voorbeeld is in juni 2005 Zoneparc Foundation Nederland (ZPFN) opgericht. Anno 2015 zijn er in Nederland ruim 100 Zoneparc's gerealiseerd en is er, naast het basisschoolconcept, ook een sportconcept voor middelbare scholen.

De stichting Zoneparc Foundation Nederland heeft een onafhankelijk bestuur en dagelijks manager.

Zoneparc is ontwikkeld om sociaal buitengesloten groepen op een laagdrempelige manier toegang te bieden tot sport, beweging en spel. Zoneparc Foundation Nederland vindt dat ieder kind recht heeft op onderwijs, sport, spel en bewegen. De Stichting richt zich op alle kinderen en jongeren van de basisschool- en voortgezet onderwijsleeftijd, met extra aandacht voor die kinderen en jongeren die opgroeien in buurten waarin sprake is van een overheersende sociaal economische achterstand en/of een beweegarme omgeving. Buiten schooltijd krijgt ook de buurt toegang tot de pleinen.