lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/style.less Wat doen wij | My Site

Wat doen wij

Zoneparc is een innovatief en attractief ingericht schoolplein waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende zones. Er is een concept voor het basisonderwijs en een concept voor het middelbaar onderwijs. Door verdeling in zones kunnen er verschillende functies worden gegeven aan de beschikbare buitenruimte. Dit stimuleert gebruik door meer kinderen en reduceert pestgedrag.

Zoneparc Foundation Nederland is van mening dat ieder kind recht heeft op onderwijs, sport en beweging. Het schoolplein speelt hierin een belangrijke rol. Dagelijks spelen er bijvoorbeeld gemiddeld 300 kinderen op een schoolplein van een basisschool. Op middelbare scholen wordt de buitenruimte nauwelijks gebruikt. Conventioneel ingerichte pleinen bieden weinig stimulans, ook variatie en structuren ontbreken.
Zoneparc Foundation Nederland adviseert, begeleidt en cofinanciert scholen die hun speelpleinen inrichten volgens het Zoneparc concept.

Zoneparc-Nepal
zoneparc-zones

Zones

Blauwe zone = spel
Aanbod diverse (educatieve) spelvormen; bevordering tot samenspel, behendigheid en coördinatie. De sport-en spelmaterialen zijn speciaal voor het Zoneparc ontwikkeld.

 

Gele zone = rust
Chillen, relaxen, kletsen of even tot jezelf komen. Deze zone is de rustplek van het plein en wordt ingericht met vandalisme bestendige duurzame materialen.

 

Groene zone = natuur
Grasveldjes om in te liggen, schaduwplekken, fruitbomen of zelfs een complete moestuin.

 

Rode zone = sport
Multifunctionele sportvelden voor het beoefenen van verschillende sporten.

Op ieder Zoneparc staat een berging voor de opslag van de materialen en spelkaarten.

Training

Naast de fysieke inrichting van het plein bestaat dit duurzame concept uit een intensieve begeleiding en training door professionals: de "zoneparctraining". Iedereen die gebruik maakt van het plein wordt hierin betrokken. Begeleiding op een Zoneparc is gemakkelijk omdat er duidelijke regels zijn, er is een groot aanbod van sport- en spelmogelijkheden en alle benodigde materialen zijn aanwezig.