lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/style.less Trainingen | My Site

Trainingen

Naast de (her)inrichting van de buitenruimte verzorgt Zoneparc verschillende trainingen om het concept optimaal te kunnen inzetten.

Training 1: de managementtraining

Deze training is voor alle direct betrokkenen zoals docenten, directie, conciërge, BSO en eventueel andere samenwerkingspartners. Aan het einde van de training zijn alle aanwezigen op de hoogte van het Zoneparc concept, de doelstellingen, het samenstellen en de taken van een Zoneparc werkgroep, andere rollen binnen het Zoneparc (o.a. de Zoneparcmanager en de Helden) en weet men welke acties er binnen, en evenueel buiten, door de school genomen moeten worden om het Zoneparc goed te laten werken. Deze training vindt in het algemeen plaats voordat het Zoneparc is aangelegd. Duur van de training is 1 uur. Het is de bedoeling dat in ieder geval zoveel mogelijk docenten aanwezig zijn, met name de docent LO.

Training 2: de spellentraining (voor Zoneparc Playground)

Deze training is voor alle direct betrokkenen die ook werkelijk van het Zoneparc gebruik gaan maken (m.u.v. de kinderen). Tijdens deze training wordt er meer inhoudelijk op het gebruik van de materialen en de spellen ingegaan. Daarnaast worden de rollen van docenten, Zoneparcmanager en Helden verder uitgediept. Er zal ook op het Zoneparc zelf uitleg van een aantal spellen plaatsvinden. Deze training vindt dus plaats nadat het Zoneparc aangelegd is. Duur van de training is 1 tot 1,5 uur. Ook hier is de bedoeling dat in ieder geval zoveel mogelijk docenten aanwezig zijn, met name de docent LO.

Training 3: de heldentraining (voor Zoneparc Playground)

Deze training is bestemd voor de leerlingen uit groep 7 en/of 8, die via een sollicitatiebrief zich aangemeld hebben om te "werken" als held.
Onderdelen van deze training:
- Wat is een held.
- Wat doet een held.
- Wat zijn de regels.
- Hoe werken de zones en spellen.
- Hoe wordt er omgegaan met conflicten op een schoolplein.
- Hoe wordt er omgegaan met kinderen die buitengesloten/gepest worden.
- Welke sport- en spelmaterialen zijn er en hoe moeten ze gebruikt worden.
- Hoe kan een held andere kinderen stimuleren en motiveren mee te doen.
- Tot wie kan men zich richten als conflicten/problemen niet opgelost kunnen worden.

Kijk ook eens op https://www.youtube.com/watch?v=CLnAuXbvb6k

foto-Helden