lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/zoneparc.com/httpdocs/wp-content/themes/theme522691/style.less Voorbeeld Sportcourt | My Site

Voorbeeld Sportcourt

Inmiddels zijn er al ruim 100 schoolpleinen en buitenruimtes door Zoneparc omgetoverd tot aantrekkelijke en prettige plekken om te sporten en te spelen. Ieder Playground of Sportcourt kent zijn eigen verhaal. Hieronder het verhaal van het Kandinsky College in Nijmegen.

opening kandinsky

In het nieuws: 30 januari 2015: Eerste gezonde schoolplein voor het Voortgezet Onderwijs

Een plein waar je kan rennen en sporten, en zelfs buiten les kan krijgen. Een aantal basisscholen heeft al zo'n gezond schoolplein, maar vandaag wordt het allereerste gezonde schoolplein op een school voor voortgezet onderwijs in gebruik genomen. Trotse eigenaar is het Kandinsky College in Nijmegen.

Bron: Omroep Gelderland

Het Kandinsky College in NIJmegen kreeg in 2014 €50.000 om een gezond schoolplein te realiseren. Het ontwerp is gemaakt door leerlingen, de uitvoering is gegaan met vooral lokale partijen met een maatschappelijke insteek. Het gezonde schoolplein is rookvrij, stimuleert om te bewegen en heeft veel groen.

Net ietsje stoerder

En hoe krijg je kinderen tussen de 12 en 18 aan het bewegen? Niet met een klimrek, maar met een bootcamptoestel, aldus adjunct-directeur Twan van den Hazelkamp. En waar kan je rustig zitten om je boterham te eten? In de chillzone natuurlijk. Van den Hazelkamp: 'De namen zijn net iets stoerder, en het ziet er ook allemaal een stuk stoerder uit.'

De bedoeling is dat de school ook in het lesprogramma meer gebruikt gaat maken van het plein. Bijvoorbeeld door natuur- en wiskundelessen buiten te houden. Daarnaast kunnen ook andere buurtbewoners het plein gebruiken, in overleg met de beheerder van het plein.

Landelijk hebben nu 70 scholen een gezond schoolplein. In Gelderland zijn dat er 9, waaronder 7 basisscholen en een mbo, en nu dus ook één school voor voortgezet onderwijs.

Vloertegels door Pluryn

Pluryn biedt landelijk zorg en behandeling aan mensen met complexe zorgvragen. Voor het Sportcourt op het Kandinsky College waren veel van de speciale vloertegels nodig. Deze moeten uitgepakt en in elkaar geklikt worden. De medewerkers van Pluryn hebben geholpen bij het verwerken van al die tegels.

Voor meer informatie over Pluryn, kijk op www.pluryn.nl

pluryn

Vlonders van Kristallis

Leerlingen van Kristallis hebben de verhoogde vlonders gemaakt voor de Sportcourt van het Kandinsky College, waar nu de scholieren lekker op kunnen chillen.

Kristallis biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar met specifieke onderwijs-, opvoedings- en opgroeibehoeften. De school zit letterlijk naast het Kandsinky College in Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over Kristallis op www.kristallis.nl